Viitorul ”strălucit” al părinților care au copii cu dizabilități

Viitorul ”strălucit” al părinților care sunt asistenții personali ai copiilor lor cu dizabilități.

”Nu vreau sa va descurajez, dar NU POT SA VA MINT! Sa vedem ce ne facem [n.r. după ce ajung adulți] ca centre de zi nu sunt, școlarizarea se termina, si din 600 de lei si un pic nu poti trai.

Trebuie sa iti iei un job! PE CINE INTERESEAZĂ? De faptul ca asistenții personali nu beneficiaza de vechime in munca conf codului muncii nu zice nimeni nimic? Sau nici nu ati băgat de seama! MAMELOR , GANDITI-VA CA PENSIA VI SE VA CALCULA DUPA 600 RON si un pic.

Tuscany Farm and Fields

Nu e vorba neaparat de pensie, dar daca doamne fereste se întâmpla ceva cu parintele asistent personal, ce pensie de urmaș primește Specialul nostru? Nu vreau sa par paranoica, nici prapastioasa, dar trebuie spus lucrurilor pe nume!” (Asociata Voci Neauzite)

”Acum vreo 8 ani, la o conferință pentru mămici cu copii speciali, a venit un domn care avea o fată de vreo 30 de ani cu sindrom down. Și povestea el că soția lui a fost îngrijitoarea fetei și acum era pensionară. Statul îi dădea pe atunci (acum vreo 8 ani) o pensie de 299 de lei și pentru că pensia minimă era de 300 de lei, mai primea ceva ajutor social de fix 1 leu. Eu eram cu mama și stăteam și mă gândeam: ”Ce jignitor!!”.” (Tokes Timea)

Leave a Reply