Alegere opționale pe anul viitor

Trebuie să ne alegem opționale pe anul viitor? Ok, hai citim programele analitice ale fiecărui opțional dintre cele propuse și apoi să alegem pe care le dorim.

Deschid programa la o materie (nu contează care) și mă apucă să citesc.

Nu peste mult timp dau peste următoarea frază:

”Examenul este scris și durează 120 minute.”.

Ridic o sprânceană. De când sunt la masterat nici la materiile obligatorii nu am mai avut examen de 2 ore… Dar fie…

Nu zăbovesc prea mult, ci aleg să continui să citesc:

 

”10.2 Metode de evaluare + 10.3 Pondere în nota finală”.

Mă bucur. Este exact ceea ce îmi doream să știu. 😀 Casc bine ochii să văd despre ce va fi vorba:

 

”Prezentarea unui portofoliu de lucrări elaborate pe parcursul semestrului este o cerinţă de acces la examinarea finală. Portofoliul de lucrări se predă în seminarul/laboratorul din penultima săptămână de activitate didactică.”

Mă uit șocată. Cum adică ” este o cerinţă de acces la examinarea finală”?!? Despre ce vorbim noi aici? Nu despre o disciplină OPȚIONALĂ?! Ce-i cu această condiționare atât de… dură? Ce se întâmplă cu cei care lucrează, sunt bolnavi, sunt plecați din țară sau din diverse motive nu au cum să ajungă la ore?

N-am timp nici să mă dumiresc bine că în minte își face loc o întrebare insistentă: ”Punctajul, cât e punctajul?”. Îmi mut privirea pe căsuța ”10.3 Pondere în nota finală”. Acolo trona un minunat procent de ”40%”.

Sunt confuză. Deci dacă acel portofoliu e așa de important, el fiind ”cheia” spre examen, de ce valorează așa puțin, tot examenul fiind ”baza”? Plus că (eu mă gândesc că) trebuie să se și lucreze serios pe el, dat fiind că doar pe baza lui poți merge la examen.

Mă dezmeticesc cu greu. Îmi trag sufletul și aleg să continui să citesc. A urmat următorul pasaj:

”Examen scris (…). Pentru a lua în considerare punctajul obţinut pe portofoliul de lucrări, studentul trebuie să obţină cel puţin jumătate din punctajul anunţat la proba scrisă.”

De mult nu am mai avut o astfel de condiționare de 50%… De fapt, la materiile opționale nu am avut niciodată!

no1

Revin: sunt foarte confuză!! Nu reușesc nicicum să înțeleg care e faza. Vorbim doar despre o disciplină opțională… Nu zic nici să nu se facă nimic, dar nici să se pretindă mai mult decât la disciplinele obligatorii (de bază).

Concluzia mea pentru acest opțional: NU mersi!!!

 

Sursa imagine, aici.

Leave a Reply